Denne nettsiden har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

RASK LEVERING ♡ FRAKT 79KR FRI FRAKT OVER 2.000KR KLIKK&HENT I BERGEN

Handlekurv 0

Ingen flere produkter tilgjengelige for kjøp

Legg til bestillingsmerknader
Delsum Gratis
Frakt, skatter og rabattkoder beregnes ved utsjekking

Hvordan velge riktig type koffert?

Å velge riktig koffert kan være en utfordring med så mange alternativer på markedet. Enten du er en hyppig forretningsreisende, en eventyrlysten backpacker, eller planlegger en familieferie, er det viktig å finne en koffert som passer dine behov. Hos MYBAG har vi et bredt utvalg av kofferter, og vi ønsker å hjelpe deg med å finne den perfekte følgesvennen til din neste reise. Her er noen tips for å velge riktig type koffert basert på dine preferanser og behov.

Finn riktig størrelse: 
Størrelsen på kofferten din er en av de viktigste faktorene å vurdere. Her er noen retningslinjer:
 • Håndbagasje: Perfekt for korte turer eller som et tillegg til en større koffert. Håndbagasje skal vanligvis være innenfor målene 55 x 40 x 20 cm for å godkjennes av de fleste flyselskaper. Husk å sjekke størrelseskravene til flyselskapet du skal reise med.

 • Mellomstor størrelse: Ideell for en ukes tur. Disse koffertene har vanligvis en kapasitet på 60-80 liter.

 • Stor størrelse: Passer for lengre opphold eller når du reiser med familien. De har ofte en kapasitet på 90-120 liter eller mer.


Velg riktig materiale: 

Materialet på kofferten påvirker både vekt og holdbarhet.

 • Hardplast (ABS-Plast): ABS står for Akrylnitril-Butadien-Styren, en type termoplast som er kjent for sin stivhet og kostnadseffektivitet. ABS-kofferter er generelt lettere i vekt enn polykarbonat, men de er også mindre holdbare og mer utsatt for sprekker og brudd ved hard håndtering.

 • Hardplast (Polykarbonat): Polykarbonatkofferter er svært motstandsdyktige mot støt og slag. De er kjent for sin holdbarhet og fleksibilitet, som gjør dem mindre utsatt for sprekker og brudd. Dette gjør dem til et utmerket valg for reisende som trenger pålitelig beskyttelse for sine eiendeler. I tillegg er polykarbonatkofferter ofte lettere i vekt sammenlignet med polypropylen, noe som gjør dem mer behagelige å bære under reisen.

 • Hardplast (Polypropylen): Polypropylenkofferter er også svært holdbare og tåler harde støt og tøff håndtering godt. Mens polypropylen er tungere enn polykarbonat, tilbyr det fortsatt utmerket beskyttelse for innholdet i kofferten. Disse koffertene er ideelle for hyppige reisende som verdsetter holdbarhet fremfor vekt.

 • Stoffkoffert (Polyester/Nylon): Myke kofferter er ofte lettere og kan være mer fleksible når det gjelder å få plass til ekstra gjenstander. De har også utvendige lommer for enkel tilgang til viktige ting.


Vurder hjul og drahåndtak: 

Bevegelse og komfort er avgjørende når du triller kofferten.

 • To hjul: Tradisjonelle koffertmodeller med to hjul som ruller frem og tilbake. De er stabile på ujevnt underlag. Store kofferter med to hjul er ofte vanskelig å finne, mens håndbagasjekofferter med to hjul er mer vanlige.

 • Fire hjul (Spinner-koffert): Kofferter med fire hjul som kan rotere 360 grader. Disse er lettere å manøvrere gjennom travle flyplasser og smale ganger. For å unngå slitasje på grunn av feilbelastning, bør kofferten alltid trilles på alle fire hjulene.


Sikkerhetsfunksjoner: 

Sikkerhet er en viktig faktor, spesielt hvis du har verdisaker i kofferten.

 • Integrert TSA-lås: Se etter kofferter med TSA-godkjente låser for ekstra sikkerhet. Alle kofferter som selges hos MYBAG kommer med TSA-kodelås, noe som betyr at tollvesenet kan åpne låsen uten å måtte ødelegge den for å inspisere kofferten. Nøkkel er ikke inkludert for disse typene låser.

 • Robuste glidelåser: Glidelåser av høy kvalitet reduserer risikoen for at kofferten åpnes utilsiktet. Vær imidlertid oppmerksom på at glidelåser kan være sårbare for slitasje hvis kofferten overpakkes, eller hvis glidelåsen ikke åpnes helt rundt, men presses opp langs hjørnene.


Glidelås vs. klipslås: 

Når du velger koffert, er det også viktig å vurdere hvilken type låsemekanisme som passer best for deg: glidelås eller klipslås.

Koffert med glidelås:

 • Fordeler: Ofte lettere i vekt og kan ha flere utvendige lommer for ekstra oppbevaring. Glidelåser gir en viss fleksibilitet i pakking, da kofferten kan utvide seg litt hvis det er nødvendig.

 • Ulemper: Glidelåser kan være utsatt for slitasje over tid og er ofte vanskelige å reparere eller erstatte hvis de blir skadet. Dette kan gjøre kofferten ubrukelig hvis glidelåsen svikter.

Koffert med klipslås:

 • Fordeler: Veldig sikker og vanskeligere for tyver å åpne uten å etterlate merker. Klipslåser gir en tett og sikker forsegling som beskytter innholdet bedre mot vann og støv. Klipslåsene kan også erstattes ved slitasje, noe som forlenger koffertens levetid.

 • Ulemper: Kan være litt tyngre og mindre fleksibel når det gjelder utvidelse av kofferten. Kan være dyrere på grunn av mer komplekse låsemekanismer.


Koffert til businessreise: 

For forretningsreisende er effektivitet og enkel tilgang til nødvendige verktøy avgjørende. Samsonite tilbyr spesialdesignede håndbagasjer som er ideelle for businessreiser.

 • Easy access-lomme: Typiske business-kofferter har en frontlomme med enkel tilgang, perfekt for oppbevaring av laptop, nettbrett og andre elektroniske enheter. Dette gjør det enkelt å ta ut enhetene i sikkerhetskontrollen, noe som sparer tid og reduserer stress.

 • Organiserte rom: Flere rom og lommer gjør det enkelt å holde orden på dokumenter, ladere, og annet tilbehør.

 • Lett og bærbar: Designet for å være lett og enkel å manøvrere, slik at du kan bevege deg raskt gjennom flyplasser og til møter.


Tilleggsfunksjoner: 

Små detaljer kan gjøre en stor forskjell.

 • Utvendige lommer: Perfekt for å oppbevare reisedokumenter, bøker eller andre gjenstander du vil ha rask tilgang til.

 • Utvidbare seksjoner: Noen kofferter har en ekspanderbar glidelås som gir ekstra plass når du trenger det.

 • Innvendige rom: Se etter kofferter med flere rom og stropper for å holde klærne dine organiserte og på plass.

   

  Til businessreisen

  bilde av en mann i okerfarget dress, sittende på en skinnstol med gul bakgrunn, vedsiden står det en gul samsonite koffert

  Koffert med klipslås

  bilde av en jente sittende på en trappe utenfor en blå dør, smilende i solen mens hun har en blå koffert stående på siden

  Utvidbar koffert

  bilde av en dame som sitter på kanten av bagasjerommet til en bil, med en sølvfarget elegant koffert fra samsonite stående foran seg

  For den som reiser ofte

  bilde av en sort koffert med en regnbuet koffertstropp på langs, stående mellom to tog på en togstasjon

  Samsonite Respark

  Til barna